Anita de Vries

Anita de Vries, reflexzone therapeut:

“Vanaf 2001 was ik werkzaam als pedicure. Daardoor kwam ik regelmatig in aanraking met cliënten met algemene lichamelijke klachten, onrustige benen, gevoelloze voeten, prikkelende benen en dergelijke. 
Mijn interesse was gewekt en ik ging op zoek naar mogelijkheden om deze klachten te verlichten, dan wel te verhelpen. Na mijn zoektocht bleek dat voetreflexbehandelingen bij diverse klachten bijzonder goed te helpen. Dit doe ik dan ook met veel passie vanuit mijn voetreflextherapie praktijk in Alkmaar.” 

Opleiding:

 • 2001: Voetverzorging
 • 2001: Voetverzorging bij Diabetici (verlenging tot 2015)
 • 2004: Voetreflextherapie
 • 2008: Medische basiskennis op HBO-niveau
 • 2013: Voetreflex opleiding bij Total Health Chinflex VoetreflexPlus
 • 2015: Medische basiskennis op HBO niveau herhaling
  Diverse aanvullende opleidingen, waaronder:
 • 2017: Burn-out en Stress Triggerpointtherapie
 • 2018: Omgaan met kanker, Pols/Tongdiagnostiek, Traditionele 5 elementen voet- en onderbeenmassage
 • 2019: Stress gerelateerde aandoeningen, Dupuytren en Voetreflex
 • 2020: 4 lagen reflexologie, Dementie
 • 2021: 5 elementenleer en Westerse kruiden, afweersysteem