Voetreflextherapie

Wat is voetreflextherapie?

Ons lichaam heeft een groot herstellend vermogen als het gaat om uiteenlopende fysieke of psychische klachten. Onze voeten zijn hierbij de basis van ons lichaam, wat het des te belangrijker maakt dat deze optimaal verzorgd worden en eventuele ongemakken worden verholpen. Soms zit het ongemak niet in de voet zelf, maar in een ander deel van het lichaam.

Toch kan het zo zijn dat de oorzaak van deze klachten via de voeten te behandelen is, namelijk met voetreflextherapie. Delen van onze voet corresponderen met organen, spieren en zenuwen in ons lijf.

Voetreflextherapie stimuleert het lichaam om zijn eigen krachten weer aan te wenden door bijvoorbeeld het opheffen van blokkades en spanningen te laten verdwijnen: er wordt gekeken naar de mens in zijn geheel, en niet alleen de locatie van de klacht zelf.

 

Voetreflextherapie kan u helpen bij onder andere:

– Restverschijnselen na corona
– Stress
– Pijn en/of stijfheid aan de onderbenen en voeten
– Restless legs / onrustige benen
– Hormonale storingen
– Overgewicht
– Migraine
– Reumatische klachten
– Maag-en darmklachten
– Neurologische klachten

*Twijfelt u of voetreflextherapie iets voor u is? Bel gerust naar 072512 11 38 , ik informeer u graag.

 

Hoe ziet een voetreflextherapie behandeling eruit?

Een voetreflextherapie behandeling gaat verder dan behandeling van alleen uw klachten en/of symptomen, en kijkt naar het totaalbeeld van uw gezondheid. Na een eerste intakegesprek in mijn voetreflextherapie praktijk in Alkmaar wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, welke na een aantal behandelingen wordt geëvalueerd en wanneer nodig, bijgesteld. Een behandeling duurt 45-60 minuten en dient als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg, bijvoorbeeld een huisarts of specialist.

 

Wordt mijn voetreflextherapie behandeling vergoed door de verzekering?

Behandeling door een VNRT-therapeut wordt door veel zorgverzekeraars vergoed, kijk hiervoor naar de voorwaarden van uw zorgverzekeraar. Op de website van VNRT is tevens een overzicht beschikbaar gesteld.